Sinoć je u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici priređen multimedijalni program koji afirmiše multikulturalizam, kooegzistenciju različitosti, suživot i toleranciju pod nazivom „Dijalog most do sloge“. Riječ je o autorskom projektu novinarke i dizajnerke Slobodanke Seke Martinović koji je realizovan u saradnji sa NVO “Prva multikulturna ženska organizacija u Crnoj Gori – dijalogom do sloge” i u parnerstvu sa Centrom za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Učesnice programa u modelima koji simbolišu bogatstvo različitosti Crne Gore, uz lucidno osmišljene scenarijske elemente – pokret, boju, zvuk i muziku, poslale su snažnu poruku zajedništva kao temeljne vrijednosti Crne Gore i njenom opredjeljenju prema evropskim vrijednostima.

Bila je to zapravo prva vizuelna konferencija na kojoj se bez govora najrječitije progovorilo o multikulturalnosti i bogatstvu naših različitosti, koje se, u konačnom, staču u jedno – a to je da smo svi ljudi i građani Crne Gore okrenuti dobru za sve.

Vizuelnu konferenciju otvorio je Salko Luboder, direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjaina Crne Gore zapažajući da sami naslov multimedijalnog programa „Dijalog most do sloge“ na poseban način otvara horizonte optimizma jer mi, naprosto, moramo pripaditi onima koji više vjeruju svojim nadanjima nego sopstvenim strepnjama.

Na početku programa obratila se predsjednica NVO “Prva multikulturna ženska organizacija u Crnoj Gori – dijalogom do sloge” Sandra Milićević. Učesnice programa bile su: Alerksandra Vojvodić Jovović, Radmila Stupar Đurišić, Branka Stanić, Jelena Šestović, Andrijana Božović, Larisa Jovanović, Milica Marković, Aferdita Vuljaj, Lucija Jovanović, Mirela Eminovic i Šejla Burazerović.

Komentari su onemogućeni