Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Gzim Hajdinaga primio je danas u radnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veseljka Grubišića.


Imajući u vidu njegov uspjeh u prethodnim instutucijama na čijem je čelu bio, Ambasador Grubišić uz srdačne čestitke za postavljenje na mjesto direktora JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore gospodinu Hajdinagi, izrazio očekivanja da na novoj funkciji ostvari pozitivne rezultate koji će uzdignuti ovu instituciju i doprinjeti afirmaciji i unapređenju promocije i očuvanja kulture manjina u Crnoj Gori.
U cilju promocije zajedničkih vrijednosti u različitim oblastima kulture, amabasador Grubišić i direktor Hajdinaga, razmjenili su iskustva saradnje u prethodnom periodu, sa težnjom da se ista dodatno unaprijede u budućim vremenima.


Sagovornici su se saglasili da je izuzetno dobre bilateralne odnose, koji se, između ostalog, ogledaju i u kontinuiranoj saradnji u oblasti kulture i razmjene kulturne interakcije i stvaralaštva , potrebno dodatno ojačati u cilju doprinosa očuvanju i unapređenju kulture manjinskih naroda i afirmaciji multikuralnih vrijednosti društva.

U tom pravcu dogovorena je posjeta direktora Hajdinagu sa saradnicima, koja će biti organizovana na visokom nivou sa predstavnicima resornih ministarstava i udruženja građana porijeklom iz Crne Gore.

Komentari su onemogućeni