Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Centar za kulturu Tivat organizuju samostalnu izložbu dizajnerskih radova pod nazivom „Kula“slikara Ahmeta Ademagića. Izložba će biti otvorena 10. decembra 2022. godine (subota) u 18 časova u foajeu Centra za kulturu Tivat.

Program se održava uz tehničku podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat i Javne ustanove Muzej i galerija Tivat.
Izložbu će otvoriti Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
U muzičkom dijelu programa učestvuju duo flauta, Bruna Matijević i Dunja Nikolić.

Ahmet Ademagić je rođen 1945. godine u Rožajama. Srednju likovnu školu, smjer za primijenjenu umjetnost, završio je u Sarajevu 1967. godine. Višu pedagošku školu, odsjek za likovno vaspitanje, 1972. godine završio je u Prištini, a Filozofski fakultet u Skoplju – grupu istorija i istorija umjetnosti 1975. godine.
Raskošnim bojama i sigurnim potezima radi akvarele znamenitih objekata iz zavičaja i starih zaboravljenih kuća. Imao je nekoliko samostalnih izložbi, a izlagao je na više od 20 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, najčešće sa Likovnim klubom,,Kula’’iz Rožaja.
Zastupljen je u Leksikonu slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”. Dobitnik je najvećeg priznanja Opštine Rožaje za izuzetne rezultate u oblasti kulture i umjetnosti Nagrade ”30. septembar”. Njegova umjetnička djela se nalaze u brojnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Komentari su onemogućeni