JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, kao i prethodnih godina, predstavlja svoju izdavačku djelatnost na VIII Internacionalnom sajmu knjiga, koji se održava od 18. do 22. oktobra u Bemax areni u Podgorici.

Na sajamskom štandu Centra  izloženo je preko 30 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.

Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Miomira Maroša, Ruždije Adžovića, Antona Gojčaja, Harisa Zekića i drugih.

Takođe, na sajamskom predstavljanju Centra su i knjige Braha Adrovića,Safeta Sjarića, Envera Muratovića, Safeta Hadrovića Vrbičkog, Sajme Feratović, Refika Ličine…

Na štandu JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izložena su i izdanja izdavačke kuće Almanah – djela autora Šerba Rastodera, Alije Džogovića, Rifata Rastodera, dr Živka Andrijaševića, Jakuba Durguta, Bajra Agovića, Enesa Halilovića…

Na VIII Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici svoja izdanja predstaviće   pedeset izdavača iz Crne Gore i zemalja regiona.

Organizator Sajma je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

Komentari su onemogućeni