Pored kulturnih, umjetničkih i turističkih vrijednosti, Likovna kolonija “Ulcinj na platnu” ima i izuzetan multikulturalni značaj. To je generalna ocjena sa jučerašnje ceremonije zatvaranja sedme po redu smotre likovnog stvaralaštva u Ulcinju koja je okupila više od pedeset slikara iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije, Turske i Crne Gore.


Ministar ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Fatmir Đeka naglasio je značaj Likovne kolonije kao mjesta na kome se ljudi upoznaju i povezuju i šire poruke razumijevanja i tolerancije.
Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Salko Luboder ocijenio da je smotra likovnog stvaralašta slikara iz regiona zapravo multikultiralizam na djelu, što u potpunosti koorespondira sa magistralnim programskim opredjeljenjem ustanove koju predstavlja.


Ovogodišnju Likovnu koloniju “Ulcinj na platnu” partnerski su organizovali JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Opština Ulcinj, Institut za promociju knjige iz Tirane, Turistička organizacija Ulcinj i Udruženje umjetnika iz Ulcinja.

Komentari su onemogućeni