U izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izašao je iz štampe 19. broj časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”.

U ovom broju, prožetom likovnim prilozima akademske slikarke Selme Đečević, u rubrici Portreti Mirsad Rastoder pod naslovom “Planina kulture Ibiša Kujevića” piše o nedavno preminulom posleniku kulture i dugogodišnjem koreografu KUD-a “Vrelo Ibra”. U istoj rubrici je i tekst Izeta Perviza o KUD-u “Vrelo Ibra”.

U rubrici Književnost svoje stvaralaštvo predstavljaju: Kemal Musić, Sead Redžepagić, Maja Grgurović, Aslan Bisha i Ruždija Ruso Sejdović.

U rubrici Bez granica predstavljeni su radovi književnika iz okruženja, među kojima su: Đerđ Fišta, Sadik Bejko, Skender Temali i Frederik Rešpija. U rubrici Baština piše Hasnija Muratagić Tuna.

Miljenko Jergović, Stijepo Mijović i Dimitrov Popović pišu za rubriku Kritika.
Osvrte na kapitalno djelo čiji je izdavač Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore – Leksikon slikara pripadnika manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti” napisali su Salko Luboder, dr Draško Došljak i mr Selma Đečević.

U rubrici Likovna kritika su tekstovi Filipa Došljaka i Eska Muratovića.

Glavni urednik časopisa „KOD” je Zuvdija Hodžić, odgovorni urednik Salko Luboder, sekretar Redakcije Izedina Adžović Škrijelj.

Grafičko oblikovanje potpisuje Adela Zejnilović.

Komentari su onemogućeni