U izdanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore objavljena je knjiga aforizama Jasmina Ćorovića pod naslovom „ Polazaći od sebe“.

U recenziji prof. Radoman Čečović, uz ostalo, zapisao je: „.. Jasmin Ćorović misli. Misli, promišlja i domišlja. I ne sprda se. Mada, ne bih se začudio ni diskursu sprdalačkom. Zašto ne. Da čorba bude paprenija. On, taj Jasmin Ćorović, piše aforizme – misleće i promišljajuće.U njima, sažetim do mjere pucanja, stala je esencija kako svijeta  tako i čovjeka“.

Po ocjeni Kemala Musića kroz aforizme Jasmina Ćorovića prolazi gorka svakodnevica malih, običnih života, uslovljenih političkim, društvenim i sociološkim dešavanjima na našim prostorima, pa se aforizmi ovoga autora često mogu tumačiti  kao oblik književne forme crtica ili kratka priča. „Rukopis je podijelio u tri ciklusa: O politici, O karakteru, O usudu, a mi možemo ako hoćemo sve to staviti u jedan naslov – O ljudskom posrnuću“, zapisao je Musić.

Jasmin Ćorović rođen je u Bijelom Polju 1981. godine. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu, smjer filozofija. Ovo mu je prva knjiga.

Komentari su onemogućeni