U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina sinoć je  u sali DODEST-a održano veče poezije pod nazivom „Ženske poetske spone“.Svoje stihove kazivale su: Rebeka Čilović, Katlina Hoti, Dijana Sindik i Amra Tahirović.Poeziju romskog autora  Ruždije Rusa Sejdovića govorila je Marija Ivanova.

„Poezija kao suptilna duhovna tvorevina po svojoj prirodi ne da se zatvarati ni u kakve granice. Pjesnikinje, pripadnice manjinskih etničkih zajednica u Crnoj Gori, svojim poetikama povezuju trajne vrijednosti i neodvojivi su dio ukupnih crnogorskih kulturnih potencijala. Svojim stvaralaštvom spajaju različita iskustva i inspiracije u jedinstvenu cjelinu  univerzalnog svijeta umjetnosti“, naglašeno je u uvodnom dijelu poetske večeri.

Program je, zapravo, predstavljao pravu panoramu ženskog pjesništva koji je imao multinacionalnu prepoznatljivost, obilježen varijacijama na univerzalne pjesničke teme ljubavi, prirode, domovine, ali i prepoznatljiv po talasima recentnog poetskog izraza koji odražavaju duh vremena u kojem žive.

U muzičkom dijelu programa učestvovala je Amela Frljučkić, magistrica harmonike. Moderator programa bila je Neda Papović.

Program je održan uz poštovanje mjera Instituta za javno zdravlje.

Komentari su onemogućeni