S ciljem podsticanja interkultulturalnog dijaloga, društvene kohezije, upoznavanja književnosti dvije zemlje i povezivanja književnika Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Javna ustanova Centar za učuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u saradnji sa izdavačkom kućom Planjax iz Tešnja organizuje predstavljanje bosanskohercegovačke književnosti u Crnoj Gori.

Predstavljanje pod nazivom „Bosanskohercegovačka književnost u drugom prostoru“ održaće se 20.10. 2023. godine (petak) u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici sa početkom u 18 časova.

Govoriće: dr sc. Melida Travančić, književnica i teoretičarka književnosti, Muamera Planjac, urednica izdavačke kuće Planjax, Umihana Krličević-Omerović, pjesnikinja, Kemal Musić, književnik i direktor JU „Ratkovićeve večeri poezije“ i Salko Luboder, direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Planjax je jedna od najvećih i najznačajnih izdavačkih kuća u Bosni i Hercegovini. Objavljuje djela najznačajnih bosanskohercegovačkih autora. U izdanju Planjaxa objavljane su i knjige crnogorskih autora.

Komentari su onemogućeni