Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore  Dejan Vuković i prvi savjetnik Sanja Radulović danas su posjetili Javnu ustanovu Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Pored upoznavanja sa programskim aktivnostima Centra razmatrane su mogućnosti zajedničkog djelovanja u organizovanju programa kulture u državama u kojima u značajnom broju žive i rade ljudi sa naših prostora i djeluju organizacije dijaspore koje su vezane za Crnu Goru kao državnu maticu.

Ocijenjeno je da Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore ima programski kapacitet da na dobar način u inostranstvu predstavi multukulturalne vrijednosti Crne Gore i njenu posvećenost održavanju i unapređenju višenacionalnog i multuvjerskog sklada i kohezije crnogorskog društva.

Aktivnosti ove vrste u inostranstvu su istovremeno prilika da se sa programima, bogatstvom i vrijednostima kulture Crne Gore upoznaju tamošnji poslenici kulture, pisci, umjetnici, muzičari, kao i diplomatski predstavnici drugih zemalja. Na takav način se, zapravo, Crna Gora predstavlja u najboljem svijetlu.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova iskazali su spremnost da posredstvom diplomatske mreže Crne Gore daju doprinos pripremama i organizaciji programa kulture, umjetnosti i sveukupnih vijednosti crnogorskog društva, doprinoseći intenzivnijoj i sadržajnijoj vezi naše dijaspore i države Crne Gore.

Komentari su onemogućeni