JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizuje promociju Antologije kratke proze albanskih pisaca Crne Gore „Svi naši“, koja će se održati 23. februara 2023. godine (četvrtak) u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović“ u Podgorici sa početkom u 19 časova.

Govoriće:

Akademik Zuvdija Hodžić, urednik, dr Hadži Šabani (Dr.Haxhi Shabani), recenzent, dr Draško Došljak i Salko Luboder, direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Moderatorka programa je Vesna Šoškić.

Riječ je o dvojezičnom izdanju na albanskom i crnogorskom jeziku u kojem su zastupljeni radovi jedanaest prozaista: Redžep Ćosja, Hajro Ulćinaku, Zuvdija Hodžić Beriša, Aslan Biša, Ibrahim Berjaši, Fran Camaj, Mehmet Kraja, Muzafer Čauši, Jaho Kolari, Anton Gojčaj i Mark Pašku Lucđonaj. Antologija sadrži kratke biografije sa fotografijama autora.

Luksuzno opremljena, bogatog estetskog sadržaja, Antologija predstavlja još jedan od kapitalnih projekata JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, čime se ustanova legitimiše kao respektabilan činilac u izdavačkoj djelatnosti i prepoznatljiv subjekat kulture u Crnoj Gori i regionu.

Komentari su onemogućeni