Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore  organizovao  je promociju zbirke poezije  “Parče sunca” autorke Velisave Seke Metđonaj. Promocija  je održana   u  Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović  20.09.2018. godine . O knjizi su govorili:  Slobodan Čukić, istoričar; dr Draško Došljak, recenzent knjige, mr Aleksandra Vuković i autorka Velisava Seka Metdjonaj. Moderatorka večeri  je  bila Vesna Šoškić.

Recenzent knjige dr Draško Došljak ovom prilikom je istakao “Riječ se u njenoj poeziji transponovala u „čistu poeziju, muziku štoje, vjerujemo, suštinski ton, estetska vrijednost njenog stiha. I svakako ono što je poetski vrijedno u njenoj poeziji eksponira se kao zvuk, melodija koja se preliva iz stiha u stih, iz pjesme u pjesmu. Njena poezija zrači mirom, toplinom, neposrednošću, piše onako kako joj diktira njena unutrašnjost – slijedi svoj rođeni lirski glas koji ne napusta autoricu od početka do kraja ove zbirke”.

Velisava Seka Metđonaj je rođena 1950. godine u Titogradu. U trinaestoj godini  napisala je svoju prvu pjesmu “Titograd”, koja  objavljena  u listu “Titov pionir”. Od tada intenzivno piše. Pjesme su joj objavljivane u raznim časopisima, 1994. godine objavljuje svoju prvu zbirku pjesama za mlade “Proljeće u plavom”, a zatim jos dvoje zbirke  “Sa ove strane rijeke”,  “Izmedju ljubavi i mržnje”. Objavila je i zbirku pjesama za djecu “ Pjesma svijetu i djetetu”, i  roman “Spomenak za tebe”.

Zbirku pjesama: “Parče sunca” izdao je Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne  Gore.  Zbirka pjesama je napisana “jotovanom varijantom”.

Komentari su onemogućeni