Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore organizuju promociju knjige “Odabrana djela“ Ivana Antuna Nenadića.

Govoriće: autorka projekta Dijana Milošević, profesorica i recezentkinja Ana Vuksanović i profesor, istaknuti poslenik u kulturi i publicista Neven Staničić. U muzičkom dijelu programa učestvuje Lana Bojanić, izvođačica na gitari.

Promocija će se održati 11. novembra 2022. godine (petak) u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović“ u Podgorici sa početkom u 19 časova.

Ovo izdanje djela Ivana Antuna Nenadića dio je projekta „Glasi Hrvata na valima bokeljskih priča“, koji obuhvata niz priča o kulturi i tradiciji bokeljskih mjesta, kao i znamenitih ličnosti i stvaralaca iz Boke Kotorske, nastao sa ciljem očuvanja kulturne ostavštine autohtone hrvatske nacionalne zajednice.

,,Odabrana djela” Ivana Antuna Nenadića, znamenitog hrvatskog književnika i doktora crkvenog prava, prvo je štampano izdanje u sklopu ovog projekta. U sklopu ove publikacije objavljena su sljedeća Nenadićeva djela: ,,Popijevka o oslobođenju udovice Krila Cvjetkovića Peraštanina iz dvora paše skadarskoga”, ,,Šambek satarisan s božjom desnicom”, ,,Pjesne duhovne u čast Tonine Barižoni” i ,,Prikazanje muke Jezusove”.

Komentari su onemogućeni