U cilju jačanja institucionalnog djelovanja i širenja programskog obuhvata Javne ustanove Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore,  danas je održan radni sastanak sa predstavnicama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

 U radu sastanka učestvovali su Salko Luboder, direktor Centra, Izedina Adžović-Škrijelj, samostalna stručna saradnica za planiranje programskih aktivnosti, Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore i Ljiljana Vuković, generalna menadžerka Zajednice.

Budući da se po prvi put uspostavlja saradnja sa Jevrejskom zajednicom u Crnoj Gori, satanak je iskorišćen kao dobra prilika za kratku prezentaciju programskih aktivnosti JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Predstavnice Jevrejske zajednice izrazile su spremnost za saradnju. Prepoznati su mogući  projekti saradnje s ciljem unapređenja kulturnog i nacionalnog identiteteta Jevreja u Crnoj Gori, jačanja multietničkog sklada i snaženja bogatstva različitosti crnogorskog društva.

Ovom prilikom uručeni su primjerci Leksikona slikara manjinskih naroda “Saga svjetlosti” i još nekih reprezentativnih publikacija u izdanju JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, a  predstavnice Jevrejske zajednice su uzvratilile poklonom nekoliko svojih izdanja.

Komentari su onemogućeni