Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizuje tribinu Intekulturalna obzorja – “Komuna”, časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore, koja će se održati 27. aprila 2022. godine (srijeda) u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović“ u Podgorici sa početkom u 20 časova.

Govoriće:
Prof. dr Radovan Radonjć, mr Sait Šabotić, profesor, mr Željko Rutović, poblicista i sociolog kulture i mr Amer Ramusović, novinar i publicista. Moderatorka programa je Vesna Šoškić.

Ovo je druga po redu tribina u serijalu pod nazivom Interkulturalna obzorja, koju organizuje Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u nastojanju da afirmiše plodove rada i pregalaštva istaknutih pojedinaca i društvenih subjekata na planu afirmacije multukulturalizma, interkulturalne razmjene i prožimajućih kulturnih, umjetničkih i društvenih vrijednosti. Cilj je bolje međusobno poznavanje različitih kulturnih identiteta, snaženje svijesti o potrebi prihvatanja različitog i drugačijeg, u isto vrjeme zajedničkog, širenje vidokruga tolerancije i razumijevanja, s konačnim ishodištem u podizanju nivoa društvene kohezije crnogorskog društva.

“Komuna” – časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore, u proreklih više od deceniju izlaženja, dao je značajan i vidljiv doprinos u mapiranju, očuvanju i afirmacji vrijednosti kulturne baštine Crne Gore, multikulturalizma, boljeg međusobnog upoznavanja i širenju svijesti o zajedničkim vrijednostima i intekulturalnim prožimanjima.
Časopis je kao saradnike angažavao značajna imena ne samo u Crnoj Gori već i u regionu i šire, što je doprinijelo visokom ugledu ovog glasila.

Komentari su onemogućeni