U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore 02. i 03. decembra 2022. godine u njemačkim gradovima Frankfurt i Ham prirediće se scensko – muzički program u  okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“. Program u Hamu organuzuje se u saradnji sa poznatim dobrotvorom i humanistom Hajrizom Brčvakom.

Programu će prisustvovati ugledni predstavnici dijaspore Crne Gore u Njemačkoj, članovi  konzularnog kora prijateljskih zemalja, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Generalnog konzulata u Frankfurtu.

Obratiće  se vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Dejan Vuković, generalna konzulica u Frankfurtu Ivana Đukanović i direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Salko Luboder.

U scenskim kazivanjima čuće se stihovi Rista Ratkovića, Zaima Azemovića, Ćamila Sijarića i Dušana Kostića kojima se iskazuje ljubav i poštovanje prema Crnoj Gori. Tokom ovog programskog segmenta ukazaće se na i panoramu multikulturalnih preplitanja i zajedničkog života u Crnoj Gori.

Moderator programa je Gordan Čampar koji je će izvesti i scenska kazivanja.

U muzičkom dijelu programa učestvovaće  Šukrija Žuti Serhatlić, Tanja Šeter, Đulija Pelingu i Aleksandar Magovčević.

Komentari su onemogućeni