Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Gzim Hajdinaga i samostalni stručni saradnici Eldar Lakota i Anton Nikaj boravili su 24. 06. 2024. godine, u radnoj posjeti Zagrebu, Hrvatskoj.

Njih su na odvojenim sastancima primili Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Milan Bošnjak Savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu, Anja Jelavić ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove, Mirjana Ana Maria Piskulić načelnica Sektora za međunarodnu kulturnu suradnju i iz Hrvatske matice iseljenika,  rukovoditeljica Ivana Dvorneković i zamjenik ravnatelja Ivan Tepeš, služba za kulturu, obrazovanje, znanost i nakladništvo.

Domaćini su naglasili da su upoznati radom i akivnostima Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i iskazali zadovoljstvo aktivnostima koje je Centar imao a vezane su Hrvate u Crnoj Gori. Takođe su izrazili spremnost i obećali podršku u svim narednim aktivnostima koje promovišu kulturu Hrvatske nacionalno zajednice i osobenosti i vrijednosti.

Direktor Centra Gzim Hajdinaga istakao je činjenicu da Centar jedinstvena institucija ne samo u zemlji, već i u regionu. Sadržaj, projekti i aktivnosti iz aktivnosti iz svih oblasti kulture  predstavljaju kulturu manjinskih naroda a samim tim i  suživot a to je suština cjelokupne koncepcije rada ove ustanove. Na sastanku je bilo riječi o detaljima saradnje, pri čemu su identifikovana brojna polja od zajedničkog interesa i za naredni period ugovorene konkretne i promocije književnog stvralaštva i programi muzičko scenskog karaktera.

Komentari su onemogućeni