Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Gzim Hajdinaga i samostalna stručna saradnica Izedinu Adžović Škrijelj boravili su juče, 27. 06. 2024. godine, u radnoj posjeti Skadru, Albaniji tom su prilikom imali satanak sa zamjenicom predsjednika Opštine Skadar Teutom Ćuteza i direktoricom Narodne biblioteke “Marin Barleti” Ledije Duši.

Direktor Hajdinaga je ovom prilikom predstavio dosadašnji rad Cenra i realizovane programe i aktivnosti planirane za naredni period. On je naglasio ulogu ove institucije u unapređenju kulture manjinskih naroda u Crnoj Gori i njenu ulogu u kulturnom povezivanju u regionu.

Ćuteza i Duši su iskazale interesovanje za profil i programske aktivnosti Centra i spremnost za saradnju i buduće aktivnosti koje će se ostvarivati posredstvom organizovanja različitih kulturnih i umjetničkih aktivnosti, kako u kooperaciji sa Opštinom Skadar, tako i uz podršku institucija kulture ove opštine.

 

Zaključak je da je važno uspostaviti razmjenu iskustava i znanja između Centra i institucija kulture u Skadru, kako bi se očuvala i promovisala kulturna baština i umjetnost obje zemlje i da će uspostavljanje saradanje i organizacija kulturnih sadržaja obogatiti kulturnu scenu i prezentaciju grada Skadra i gradova u Crnoj Gori.

Direktorici Narodne biblioteke “ Marin Barleti” uručeni izdanja čiji je izdavač JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

 

 

 

 

Komentari su onemogućeni