JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično dostavi određeni broj knjiga iz produkcije Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Direktor Centra Gzim Hajdinaga sa saradnicima uručio je knjige u izdanju Centra direktorima osnovih škola: Bedri Elezaga” u Vladimiru, Mustaf Bardhiju, “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” u Ostorsu  Sami Dodiću , “Boško Strugar”  Mladenki Perić u Ulcinju, “Mark Nuculović” Duljo Aslaniju u Štoju i “Maršal Tito” u Ulcinju Feridi Hajdinaga.

Takođe, knjige su podijeljene i srednjoj mješovitoj školi “Bratstvo-jedinstvo” u Ulcinju Arditi Kovačević.

Direktor Centra Gzim Hajdinaga je ovom prilikom naglasio da mu je zadovoljstvo što je akcija “Naše knjige u vaše škole” naišla na izvanredan prijem nastavnog osoblja i učenika i da je ovo značajna aktivnost i mali doprinos sa boljim upoznavanjem sa izdavačkom produkcijom Centra i podizanjem nivoa čitalačke kulture kod učenika.

Neka od izdanja su na albanskom jeziku i dvojezična kao što su  Antologija kratke proze albanskih pisaca Crne Gore  „Të gjithë tanët- Svi naši“, roman „Gjerdani nga Shanllëurfa“ Ruždije Adžovića, Leksikon slikara manjinskih naroda Crne Gore „Saga svjetlosti – Saga e dritës – Saga of light“, zbirke poezije „Magloviti glas jezera u svitanju – Za mjegullor i liqenit n'ag“ janë:“ Ledije Duši,  ” I da si ljubav – Dhe dashuri goftsh – Mimoze Redžvela i druge.

Nakon što je akcija darivanja knjiga zavšena u školama u Tuzima i Malesiji, Ulcinju, Vladimiru i Ostrosu nastaviće se u nerednom periodu u Plavu, Gusinju i  Rožajama  s ciljem bogaćenja bibliotečkog fonda.

Komentari su onemogućeni