Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Gzim Hajdinaga posjetio je danas sajamski  štand Centra na kojem je izloženo  preko 40 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.

JU  Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, kao i prethodnih godina, predstavlja svoju izdavačku djelatnost na 18. Međunarodnom  podgorickom sajmu knjiga koji se  održava u sajamskom prostoru tržnog centra Big Fashion od 10. do 17.maja 2024. godine.

Na sajamskom štandu Centra izloženo je preko 40 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.

Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Miomira Maroša, Ruždije Adžovića, Antona Gojčaja, Harisa Zekića, Saladina Dina Burdžovića, Ledije Duši i drugih.

Takođe, predstavljena su nova izdanja JU Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore „Poezija bokeljskih Hrvata“ (antologija hrvatskog pjesništva Boke) autora Dr Željke Lovrenčić i Božidara Proročića” i Romski pojmovnik/ i više od toga/, autorke dr Vesne Delić.

Na štandu JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izložena su i izdanja drugih izdavačkih kuća i autora pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Komentari su onemogućeni