U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore (CEKUM), u sklopu Dana crnogorske kulture na Kipru, 10.novembra 2018. godine u Limasolu je održan koncert “Art mix Montenegro”.

Crnogorskoj dijaspori, kiparskoj publici kao i gledaocima iz bivših republika Ex Yu predstavili su se crnogorski umjetnici koji su na veličanstven način prikazali svoje umijeće. Nastupili su:“Duo Classico” u sastavu mr Duo Dina Desančić, violina, i Safet Drljan, harmonika, Sara Vujošević, sopran,  Slobodan Marunović , Istaknuti crnogorski pozorišni, TV i filmski glumac, i Šukrija Žuti Serhatlić, sinonim za starogradsku muziku,  voditelj je bio Mićo Miranović.

Pokazalo se da je spoj klasike i crnogorske izvorne narodne pjesme uz stihove crnogorskih književnika dobar izbor koji ne ostavlja publiku ravnodušnom. Domaćini koji su umjetnike dočekali i učestvovali u organizaciju bili su: Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore na Kipru Vanja Popović, Srećko Gvozdenović i Olivera Zonić. Koncertu su prisustvovali i predstavnici stranih misija na Kapiru kao i počasni konzul Crne Gore u Kipru Mavrelis Hristos i čelnici grada.

 

Komentari su onemogućeni