dav


Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u saradnji sa JU Muzeji i galerije Podgorice, organizovao je  samostalnu izložbu slika akademskog slikara Irvina Masličića “Podvodni zapisi”, koja je otvorena u četvrtak 8.novembra 2018.godine, u 19h, u galeriji ART, Trg Nezavisnosti.

Izložbu je otvorila istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić koja je između ostalog istakla “Slike Irvina Masličića imaju polazište u impresiji, doživljaju, dubokom osjećanju i čudnoj povezanosti mladog umjetnika sa podvodnim svijetom.Tajnstveno morsko dno, ribe, korali, školjke i fosili rasuti po površini platna hipnotički uvlače posmatrača do samozaborava u začudnu, podvodnu sferu.”

“Obzirom na kvalitete koje posjeduju dosadašnji radovi ovog mladog umjetnika, u vremenu koje dolazi, a koje je sasvim sigurno na njegovoj strani, s pravom treba očekivati nove kreativne pomake i radovati im se”.

Prisutne je pozdravila Izedina Adžović Škrijelj, predstavnica Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore koja je istakla da CEKUM uvijek svoje aktivnosti usmjerava na afirmaciji mladih umjetnik kako bi im pružio podršku za realizaciju svojih umjetničkih afiniteta. Ona je takođe izrazila zadovoljstvo povodom saradnje sa JU Muzeji i galerije Podgorice na organizovanju ove izložbe.

Direktor JU Muzeji i galerije Podgorice, Sead Đokaj pozdravio je mnogobrojnu publiku i poželio im dobrodošlicu u ime JU Muzeji i galerije Podgorice i u svoje lično ime. On je istakao da je ova izložba organizovana kao rezultat uspješne saradnje Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i JU Muzeji i galerije Podgorice i da se nada da će saradnja ubuduće biti njegovana i nadograđivana, kroz ovakve i slične manifestacije.

Izložba će za posjetioce biti otvorena do 20.11.2018. godine, svakog radnog dana u periodu od 10h -14h i od 17h i 30 -19h.

Komentari su onemogućeni