Direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Gzim Hajdinaga primio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Ervina Ibrahimovća, predsjednika Bošnjačke stranke i  poslanika u Skuštini Crne Gore.

Tokom razgovora direktor Hajdinaga je predstavio programske aktivnosti ustanove koje su u planu u narednom periodu i koje se tiču afirmacije, unapređenja i promovisanja kulture manjinskih naroda u Crnoj Gori. On je naglasio da je Centar  dosadašnjim radom zapažen kao model dobrog programskog djelovanja na polju kulture manjina u Crnoj Gori a samim tim i afirmacije interkulturalnih vrijednosti. Ovom prilikom je naveo da će novim inovativnijim idejama i formama Centar unaprijediti svoj rad i nastojati da bude prepoznatljiviji  široj javnosti u zemlji i van njenih granica.

Gospodin Ibrahimović je ovom prilikom naglasio da je upoznat sa programskim aktivnostima koje je realizovao Centar  sa posebnim akcentom na kulturu i tradiciju Bošnjaka u Crnoj Gori. On je izrazaio spremnost za saradnju i obećao podršku kako bi Centar kao jedinstvena ustanova nastavio da radi na polju afirmacije, očuvanja i promocije manjinskih prava u Crnoj Gori.

Komentari su onemogućeni