Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore učestvuje na Drugom sajmu knjiga u Tuzima koji se održava od 18. – 20. avgusta 2021. godine u sklopu manifestacije „Ljeto u Malesiji” u organizaciji OpštineTuzi.

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore predstavio se sa više od dvadesetak naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, časopisa i publikacija, kao i izdanja koja afirmišu multikulturalizam.

Svakako, najvažnije mjesto pripalo je kapitalnom izdanju Centra – Leksikonu slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”. Reprezentativna luksuzno opremljena publikacija – Leksikon ” Saga svjetlosti” prezentuje opus 54 umjetnika manjinskih naroda koji stvaraju ili su stvarali u Crnoj Gori ili su na drugačiji način vezani za Crnu Goru. Na sajamskom štandu Centra su knjige autora Ćamila Sijarića, Zuvdije Hodžića, Braha Adrovića, Derviša Selhanovića, dr Draška Došljaka, Ruždije Rusa Sejdovića, Senada Karađuzovića, Mimoze Redžvelaj, Veselina Konjevića, Dimitrova Popovića, Skendera Temalija i drugih.

Izloženi su i primjerci časopisa “KOD” koji okuplja eminentne stvaraoce iz regiona.

Sajam je jedan od najvažnijih kulturnih događaja u opštini Tuzi.

Ovogodišnji Sajam knjiga u Tuzima je prostor posvećen ljubiteljima knjige koji na ovom mjestu mogu naći djela sa istinskim književnim i umjetničkim vrijednostima. Na Sajmu učestvuju izlagači iz Crne Gore, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Komentari su onemogućeni