Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, kao i prethodnih godina, predstavlja svoju izdavačku djelatnost na VII Internacionalnom Sajmu knjiga, koji se održava od 06.do 10. oktobra 2021.godine u Bemax areni u Podgorici.

Pored najznačajnijeg i nagrađenog izdanja Leksikona slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”, u kojem je predstavljen dio savremene crnogorske umjetnosti koju su stvorili pripadnici manjinskih naroda u Crnoj Gori, doprinoseći bogatstvu različitosti u umjetnosti na našim prostorima i novog 19. broja časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”, na sajamskom štandu Centra izloženo je oko 30 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.
Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Ruždije Rusa Sejdovića, Miomira Maroša i drugih.

Na štandu Centra predstavljena su i izdanja autora manjinskih naroda u Crnoj Gori: Braha Adrovića, Safeta Sijarića, Envera Muratovića, Senade Đešević, Safeta Hadrovića Vrbičkog, Sajme Feratović, Refika Ličine…, kao i izdanja Udruženja umjetnika i intelektualaca “Art Club“ iz Ulcinja, autora dr Naila Drage, dr Ruzhdija Ushaku, Hajrulaha Hajdrija…
Takođe, izložena su i izdanja izdavačke kuće Almanah – djela autora Jakuba Durguta, Alije Džogovića, Rifata Rastodera, dr Živka Andrijaševića, Bajra Agovića, Enesa Halilovića…

Na ovogodišnjem Internacionalnom Sajmu knjiga svoja izdanja predstavljaju domaće, regionalne i reprezentativne izdavačke kuće iz Evrope.
Organizator Sajma je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

Komentari su onemogućeni