Članovi ekspertske misije Savjeta Evrope (SE) danas su boravili u radnoj posjetil JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Eksperti Savjeta Evrope  David Smith (Velika Britanija), Mikko Puumalainen (Finska), Pedro Aguilera Cortes (Španija), Ben Freeman i Elise Cornu iz Sekretarijata Savjeta Evrope interesovanje su  fokusirali na  programske aktvinosti Ustanove i metodologiju rada. Saopštavajući da su upoznati sa programskim djelovanjem i aktivnostima Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, iskazali su širok dijapazon interesovanja u vezi rada Ustanove.

Direktor Centra Salko Luboder sa saradnicama Tatjanom Bulatović i Izedinom Adžović Škrijelj upoznali su goste sa aktivnostima, načinom rada, ciljevima i zadacima Centra, realizovanim programima i aktuelnim programskim segmentima.

Ocijenjeno je da rad Centra, kao jedinstvene institucije u regionu, ima značajan i prepoznatljiv doprinos u unapređenju prava manjinskih zajednica u oblasti kulture.

Eskpertska misija Savjeta Evrope za procjenu napretka u oblasti zaštite nacionalnih manjina, shodno Okvirnoj konvenciji za zaštitu nacionalnih manjina, nakon posjete relevantnim ustanovama i realizovanog monitoringa, sačiniće izvješta sa preporukama o implementaciji  Konvencije.

Komentari su onemogućeni