Umjetnička izložba “Očekivanje nemogućeg / Waiting for impossible”, autorke Kaltrine Hoti, biće otvorena 6. jula, u 20 časova, u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović” u Podgorici.

Izložbu organizuju Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i JU Ratkovićeve večeri poezije, uz tehničku podršku KIC-a “Budo Tomović”, a otvoriće je profesor filozofije Esko Muratović.

Kaltrina Hoti rođena je u Plavu 1970. godine. Osnovnu školu završila je u Prištini, gdje je upisala i srednju medicinsku školu. Još prije završetka prve godine, sa roditeljima odlazi u Ameriku. Prvo žive u Nju Jorku, a potom se sele u Teksas.

Slikarstvo je završila u Zapadnom umjetničkom studiju, u klasi profesora Chuucka DeHaana, sa kojim je objavila knjigu Western Coloring Book.

Samostalno je izlagala u Teksasu, Floridi i New Yorku, San Antoniju, Konektikatu, Prištini, Kumanovu, Plavu I Bijelom Polju..

Osim slikarstva, bavi se i poezijom.

Nakon 32 godina života u Americi, vratila se u domovinu, u selo Hote kod Plava, gdje je otvorila galeriju i nastavila svoj umjetnički život.

Komentari su onemogućeni