JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizuje samostalnu izložbu Suada Masličića pod nazivom „Dijalog sa prirodom“. Izložba će biti otvorena 5. oktobra 2023. godine (četvrtak) u 19 časova u Kulsevovoj kući u Podgorici.  Izložbu će otvoriti  prof. dr. Sonja Tomović Šundić.

Publici će biti predstavljeno 35 slika rađenih tehnikom ulje na platnu.

Suad Masličić je rođen 1945. godine u Beranama. Završio je Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu i Višu saveznu trenersku školu, Filozofski fakultet– pedagogija. Član je ULUCG. Imao je 47 samostalnih izložbi i preko 150 kolektivnih predstavljanja u zemlji i inostranstvu.

Studijski je boravio u Parizu u „Cite international des Arts“ 2006. godine. Učestvovao na preko dvadeset kolonija u Crnoj Gori i inostranstvu. Nagrade: prva nagrada za slikarstvo „Pivo Karamatijević“ Međurepubličke zajednice za kulturno-prosvjetnu djelatnost – Pljevlja 1984.godine, Nagrada za slikarstvo „Majski susreti“ Beograd 1987. Godone, više otkupnih nagrada i priznanja. Bavi se ilustrovanjem, dizajnom i opremom knjiga (ilustrovao udžbenike i lektire Zavoda za školstvo Crne Gore), piše stručne prikaze iz oblasti fizičke kulture i likovne umjetnosti.

Komentari su onemogućeni