Ju Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, kao i prethodnih godina, predstavlja svoju izdavačku djelatnost na IX Internacionalnom sajmu knjiga, koji se održava od  27. septembra  do 1. oktobra u Bemax areni u Podgorici.

Na sajamskom štandu Centra izloženo je blizu 40 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.

Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Miomira Maroša, Ruždije Adžovića, Antona Gojčaja, Harisa Zekića i drugih.

Takođe, predstavljena su nova izdanja JU Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore „Memoari Besima Jusufovića“, autora Saladina Dina Burdžovića i  knjiga poezije „Magloviti glas jezera u svitanju“ pjesnikinje iz Albanije Ledije Duši (Ledia Dushi). Pjesnička zbirka štampana je u dvojezičnom formatu – na crnogorskom i albanskom jeziku.

Na štandu JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izložena su i izdanja izdavačke kuće “Almanah” – djela autora Šerba Rastodera, Alije Džogovića, Rifata Rastodera, dr Živka Andrijaševića, Jakuba Durguta, Bajra Agovića, Enesa Halilovića…, kao i izdanja Festivala Zavičajne staze časopis Bihor- Kazivarart – djela autora Faiza Softića, Safeta Sijarića, Refika Ličine…

Na IX Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici svoja izdanja predstaviće autori iz Crne Gore, ali i poznata imena iz regiona i Evrope. Organizator Sajma je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

Komentari su onemogućeni