JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore učestvuje na 21. Međunarodnom sajmu knjiga u Ulcinju, koji se održava od 29.jula do 2. avgusta 2022. godine.
Pored najznačajnijeg izdanja Leksikona slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”, u kojem je predstavljen dio savremene crnogorske umjetnosti koju su stvorili pripadnici manjinskih naroda u Crnoj Gori, jubilarnog 20. broja časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”, predstavljena su nova izdanja Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore: “Kralj Nikola i muhamedanci“ autora Čeda Baćovića, roman Harisa Zekića „Mrtvi Čvorovi“ i knjiga aforizama Jasmina Ćorovića pod naslovom „Polazaći od sebe“ koja je objavljena u suizdavaštvu sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Crnoj Gori.

Na sajamskom štandu Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izloženo je oko 30 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.
Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Miomira Maroša i drugih.

Na 21. Međunarodnom sajmu knjiga u Ulcinju svoja izdanja predstavljaju izdavači iz Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona.
Organizatori su Turistička organizacija Ulcinj, Opština Ulcinj, Institut knjige i promocije iz Tirane i Centar za kulturu Ulcinj.

Komentari su onemogućeni