JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore učestvuje na 3. Sajmu knjiga u Tuzima, koji se održava od 24. do 26. avgusta 2022. godine.

Pored najznačajnijeg izdanja Leksikona slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”, u kojem je predstavljen dio savremene crnogorske umjetnosti koju su stvorili pripadnici manjinskih naroda u Crnoj Gori, jubilarnog 20. broja časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”, predstavljena su nova izdanja Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore: Gjerdani nga Shanllëurfa (“Ogrlica iz Šanliurfe)”,roman Ruždije Adžovića preveden na albanski jezik, “Kralj Nikola i muhamedanci“ autora Čeda Baćovića, roman Harisa Zekića „Mrtvi Čvorovi“ i knjiga aforizama Jasmina Ćorovića pod naslovom „Polazaći od sebe“ koja je objavljena u suizdavaštvu sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Crnoj Gori.

Na sajamskom štandu Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izloženo je više 30 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.
Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Miomira Maroša i drugih.

Sajam knjiga se organizuje u sklopu manifestacije „Ljeto u Malesiji”.Organizator je Opština Tuzi.

Komentari su onemogućeni