U Dortmundu, Njemačka, održana je proslava Dana nezavisnosti Crne Gore.  Pozivom od strane organizatora Predsjednika Saveza crnogorskih asocijacija Njemačke g. Rifata Stankovića, kao ovogodišnjih organizatora proslave povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore u Dortmundu, da jednim od svojih najpopularnijih programa – koncertom “Sevdah Crne Gore” podrži proslavu povodom  obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore i nastojanja naših iseljenika u Njemačku da svojoj Crnoj Gori upute čestitke povodom jednog od najznacajnijih datuma u istoriji Crne Gore. Predstavili su se neki od najboljih najboljih izvodjača narodne muzike, u pratnji Velikog narodnog orkestra, pod upravom Šukrije Žutog Serhatlića.

U izuzetnoj atmosferi, pred prepunim gledalištem, u bezmalo dvosatnom programu, redjale su se neke od najljepših pjesama crnogorskog narodnog melosa, propraćene uzvicima oduševljenja naših iseljenika , kao i ostalih gostiju i uzvanika na velikoj tradicionalnoj proslavi.

Proslava je započeta intoniranjem himne “Oj svijetla majska zoro” i pozdravnim govorima zvanica, Potom su na scenu izašli članovi orkestra Šukrije Serhatlića, i na oduševljenje brojne publike, uz učešće kolega vokalnih imterpretatora, predstavili izbor najljepših tradicionalnih crnogorskih kompozicija. Poslije koncerta, folklorno društvo je završnom tačkom obilježilo kraj ovogodišnje proslave povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, u Njemačkoj.

Program “Sevdah Crne Gore” kojim se Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore predstavio na proslavi obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore u organizaciji Saveza crnogorskih asocijacija Njemacke, izazvao je izuzetno pozitivne efekte i reakcije svih prisutnih.

Komentari su onemogućeni