Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina  Crne Gore organizovao je promociju knjige “Ove godine nije pao snijeg“,  književnika iz Skadra, Skendera Temaljija, koju je na Crnogorski jezik  izdao Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina  Crne Gore.  Ovo je 21 knjiga iz biblioteke Sinteze , za izdavača Dr Derviš Selhanović, urednici: Zuvdija Hodžić i Dimitrov Popović, knjigu je sa albanskog na crnogorski jezik preveo Pjeter Drešaj. Grafiči je oblikovala mr Adela Zejnilović.

Promocija je održana 31.05.2018. godine u  u sali Osnovne škole “Mahmut Lekić” u Tuzima O knjizi su govorili: Pjeter Drešaj, prevodilac, Dimitrov Popović, urednik knjige i Skender Temalji, autor.

Skender Temalji  je rođen u Skadru 30. jula 1946, gdje je na Univerzitetu “ Luiđ Gurakući” završio fakultet za albanski jezik i književnost. više godina je radio kao urednik u izdavačkoj djelatnosti  i kao profesor albanski jezik i književnost.
Dugi niz godina je radio kao urednik u štampi u Skadar i kao profesor književnosti u srednjim školama. Dobitnik je više književnih nagrada za poeziju i priču.
Od 2013  je osnovao i do 2017. godine i predsjedavao  Udruženjem književnika Skadra. Objavio je  i dvije obimne knjige priča “Dva jezika – jedna knjigu” na albanskom i crnogorskom jeziku, uz podršku Evropske unije (2011), gdje su predstavljene i dvije njegove pripovijetke.
Urednik je više antologija „Skadarsko pero“I, II, III, i  publikacija. Objavio je 20 knjiga poezije i proze. Živi u Skadru.

Komentari su onemogućeni