Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore večerašnjim programom „U kolo se bratsko uhvatimo“ održanom u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici, pokazao da je manifestacija “Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti” ispunila osnovni cilj i pokazala bogatsvo i vrijednosti kulture i tradicije Crne Gore.

Kulturne raznolikosti, bogatstvo kulture i tradicije istovremeno su objedinjeni u nedjeljivu crnogorsku kulturnu baštinu i jedinstven umjetnički potencijal Crne Gore.
Još jednom se pokazalo da su programi koji su održani u okviru manifestacije “Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti” ogledalo crnogorske multikulturalnosti.

U sadržajnom programu Večeri folklora „U kolo se bratsko uhvatimo“ , uz koloritan i raznovrstan scenski pokret i etno zvuk, prikazana je folklorna baština Crne Gore.
Učestvovali su: Folklorni ansambl “Budo Tomović” iz Podgorice, Kulturno umjetničko društvo”Boka” iz Tivta, Kulturno umjetničko društvo “Ramadan Šarkić” iz Tuzi, Kulturno umjetničko društvo „Duga” iz Berana, Folklorni ansambl “Rožaje” iz Rožaja, Etno grupa ”Malesija” iz Tuzi i članice Etno grupe “Teferidž” iz Rožaja.

Program su obilježili i poetsko – scenski pasaži u izvedbi Marije Maše Labudović, glumice Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ i Omara Bajramspahića, glumca Gradskog pozorišta u Podgorici, koji su bili voditelji.

Komentari su onemogućeni