Zbog usložnjavanja epidemiološke situacije usljed pojave i širenja koronavirusa, a u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, otkazani su programi Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, koji su trebali da budu održani proteklih i narednih dana.

Otkazan je program pod nazivom Veče sjećanja na Derviša Belog Selhanovića i promocija knjige Veselina Konjevića Vraneška legenda – predanje o Pavi Ahmetu – između istorije i legende.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije ne može da krene realizacija programa u okviru manifestacije “Svi smo mi Crna Gora – bogastvo različitosti” koji su planirani u Ulcinju, Bijelom Polju, Tivtu i u drugim gradovima Crne Gore. Iz istih raloga odustalo se od promocije časopisa KOD, koji izdaje Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, planirane u nekoliko crnogorskih gradova.

Za dogledan vremenski period situacija u vezi sa koronavirusom uslovila je da se odustalo od planiranja programskih sadržaja koji podrazumijevaju prisustvo većeg broja ljudi.

Komentari su onemogućeni