Sinoć je u Galeriji “Vitomir Srbljanović” U Pljevljima otvorena  kolektivna izložba slika pod nazivom „Ženski likovni rukopisi”.

Izložbu je organizovao Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore  u saradnji sa Sekretarijatom za društvene djeletnosti  Opštine Pljevlja i Galerijom “Vitomir Srbljanović”.

Na izložbi su predstavljeni radovi: Sabahete Beke Masličić, Seide Belegović, Vahide Hasanaga Nimanbegu, Tanje Nikolić, Mersihe Mavrić, Majde Mučić, Selme Đečević, Brigite Antoni, Rine  Kokotović i Emine Adrović.

Izložbu je otvorio  direktor Galerije i diplomirani slikar Belis Pojatić.

Podsjećajući da je večerešnja izložba prva nakon nekoliko mjeseci pauze zbog epidemioloških uslova, Pojatić se zahvalio Centru za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore. Podsjetio je i na riječi  Anastazije Miranović iz kataloškog teksta da je “Crna Gora zemlja slikara. Rodno senzitivnim rječnikom bi trebalo reći zemlja slikra i slikarki. Ova izložba želi da ukaže na značaj likovnih umjetnica za određeno društvo i državu, na njihov doprinos kulturi i umjetnosti Crne Gore”.

Izložba je realizovana uz poštovanje epidemioloških mjera. Biće otvorena do 16. aprila 2021.godine.

Komentari su onemogućeni