Povodom smrti Ibiša Kujevića, istaknutog kulturnog stvaraoca i folkloriste, porodici i rodbini, u ime Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, i u lično ime, s izrazom najdubljeg poštovanja, glava neka je zdravo.

Ibiš Kujević je ostavio neizbrisiv trag na polju folklornog stvaralaštva i kulturne baštine naših prostora postajući paradigma kretaivnosti i rijetko viđenog dara u kulturnom i umjetničkom stvaralaštvu.  

Jedinstvenom stvaralačkom imaginacijom, sa senzibiletetom za čuvanje autentičnog i posebnog, a isto vrijeme uneverzalno vrijednog, folklornom igrom i koreografijama koje dovode do ushićenja, širom zemaljskog šara pronio je slavu svojih Rožaja, Crne Gore i Sandžaka.

Svojim radom dao je nemjerljiv doprinos očuvanju i razvoju kulture Bošnjaka, obogaćujući istovremeno kulturnu riznicu Crne Gore i ostavljujući svijetleći trag na kulturnoj sceni naših prostora.

Na kulturnim poslenicima ostaje obaveza trajnog poštovanja Ibišovog djela, a na svima nama amanet da u vječnom sjećanju čuvamo neprolazne vrijednosti njegovog stvaralaštva.

Salko Luboder

Komentari su onemogućeni