Na ljestvici društvenih vrijednosti Opština Pljevlja kulturu i umjetnost pozicionira na visoko mjesto. Stoga pozdravljamo zajedničko djelovanje i povezivanje između institucija kulture. U tom kontekstu vrijedno je posebne pažnje potpisivanje Sporazuma o saradnji između pljevaljskog Centra za kulturu i Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore koji će rezultirati vrijednim učincima i postignućima u kulturi i umjetnosti – naglasio je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović tokom prijema predstavnika Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Salka Lubodera i Dragane Dacić.

Pljevlja su multinacionalna sredina sa bogatom multikulturalnom tradicijom i samosvojnom prepoznatljivošću i te osobenosti čine ovu sredinu posebno interesantnom za programsko fokusiranje Centra za očuvanje i kulturu manjina.

Opština Pljevlja će pružiti neophodnu podršku realizaciji programa kulture i umjetnosti koji afirmišu univerzalne vrijednosti i učvršćuju društvenu koheziju crnogorskog društva, podcrtano je tokom prijema.

Predsjdniku Goluboviću uručen je primjerak reprezentativnog izdanja Leksikona slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”.

Komentari su onemogućeni