Salko Luboder i Izedina Adžović Škrijelj, predstavnici Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore učestvovali su u radu današnjeg Okruglog stola – “Za istim stolom o različitostima i jednakostima”, koji je organizovao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), koji se sprovodi u okviru projekta ”Doprinos razvoju i unaprjeđenju prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori”.

Predavači na Okruglom stolu bili su stručnjaci iz oblasti ljudskih i manjinskih prava i predstavnici nadležnih institucija. U radu Okruglog stola učestvovali su i predstavnici NVO, kao i predstavnici manjinskih nacionalnih savjeta.

Izlagači su bili Teodora Gilić, izvršna direktorica CeMI-ja i Maja Bjelić, koordinatorka projekta. Na temu Crna Gora kao potpisnica međunarodnih dokumenata o zaštiti manjinskih prava govorili su Nebojša Vučinić, profesor prava i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava i Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Manjine u crnogorskom zakonodavnom i institucionalnom sistemu bila je tema o kojoj su govorili Fikret Lulanaj, generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i Nerma Dobardžić, zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Komentari su onemogućeni