U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, u četvrtak, 15.oktobra, sa početkom u 20 časova, u hotelu „Ramada“, sala na V spratu, održaće se multimedijalno veče pod nazivom „Svijetlo lice stare Podgorice“. Tim programom počinje manifestacija „Svi smo mi Crna gora – bogatstvo različitosti“, koja će se održati u nekoliko crnogorskih gradova. Početak manifestacije je planiran ranije, ali je odlagan zbog pandemije korona virusa.

U okviru programa „Svijetlo lice stare Podgorice“ biće riječi o specifičnom načinu življenja Staropodgoričana, tradiciji suživota i tolerancije, oživjeće duh stare Podgorice kroz zaniimljiva sjećanja učesnika programa, anegdote i dešavanja iz ranijih vremena. Biće to, zapravo, medaljoni riječi i sjećanja koja izranjaju iz davnašnjih vremena i bogate tradicije stare Podgorice.

Učesnici programa su ugledni Podgoričani i hroničari Podgorice Husein Ceno Tuzović i Danilo Burzan. U muzičkom dijelu programa učestvuju Šukrija Žuti Serhatlić, koji će, takođe, iznijeti svoja sjećanja na staru Podgoricu,  Edo Abdović i Esad Merulić. Moderator programa će biti Miomir Maroš.

Manifestacija „Svi smo mi Crna Gora – bogastvo različitosti“ se nastavlja programima Centra za očuvanje kulture manjina Crne Gore u Kotoru i Bijelom Polju.

Komentari su onemogućeni