Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore Gore uz tehničku podršku KIC-a “Malesija” organizuje promociju knjige „Stari javor (Çinari i Moçëm)“ poznatog ulcinjnskog publiciste, primarijusa dr Gani Karamanage.

Promocija će se održati 30. marta 2022. godine (srijeda) u  Kulturno informativnom centru „Malesija” u Tuzima sa početkom u 19 časova.

O knjizi će govoriti: akademik Zuvdija Hodžić, novinar i publicista Mustafa Canka, književnik i publicista Gazmend Čitaku (Gazmend Çitaku) i autor.

Gani Karamanaga rođen je 1946. godine u Ulcinju u porodici pomoraca. Medicinsku školu završio je na Cetinju 1964. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1969. godine, a specijalizaciju je završio 1977. godine, takođe u Beogradu. Za dokazani stručni i naučni rad Ministarstvo zdravlja Vlade Crne Gore mu je uručilo zvanje primarijus 1998. godine. Svoje stručno- naučne radove objavljivao je  na crnogorskom  i albanskom jeziku. Njegove knjige su objavljene na albanskom i crnogorskom jeziku: “ Monumenti”, “Vjetreni mlin”, “Gradski pazar “, “Buđenje”, “Starogradskim ulicama ( Na kapiji)”, “Korijeni”, “ Porodilište u Ulcinju “, “ Sjećanja jednog ljekara “ , “ Liječenje priorodnim faktorima u Ulcinjskoj regiji “ i “Sunce, more, zdravlje” (odabir stručnih i naučnih radova).

Živi i radi u Ulcinju.

Komentari su onemogućeni