U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u u galeriji Berlin Blue Art Gallery u Berlinu –Njemačkoj održana je Izložba slika mlade akademske slikarke Tea France, a posjetioci su imali priliku da vide postavku u period od 04.09. 2017. god. do 10.09.2017. god.

Izložbu je otvorio Dr Ranko Vujačić – ambasador Crne Gore u Berlinu, koji je tom prilikom istakao: “ Izrazio sam uvjerenje da ce izlozba „Essenz” dati vazan doprinos promociji crnogorske umjetnostii, na taj način,  i predstavljanju naše zemlje, veoma kreativne tradicije likovne umjetnosti u SR Njemackoj. Dogadjaji  su događaji, poput pomenute izložbe, jasan znak posvećenosti crnogorskog društva, kroz kuIturu i umjetničko izrazavanje, prenose jasnu poruku o važnosti brige i poštovanja različitosti i posebnosti nacionalnog i kulturnog identiteta manjina, koje doprinosi bogatstvu jednog društva.

Ovaj događaj još  vaznijim čini činjenica što se realizuje upravo u ovoj godini, u kojoj  obilježavamo 11 godina od obnove samostalnosti Crne Gore i 111 godina od uspostavljanja crnogorsko-njemackih diplomatskih odnosa”.

Zvanicnom otvaranju izložbe su, pored  predstavnika Ambasade Crne Gore u Berlinu,  prisustvovali Ijubitelji likovne umjetnosti,  predstavnici kuIturne zajednice, te naše dijaspore iz Berlina.Izložbu je organizovao Centar za očuvanje I razvoj kulture manjina Crne Gore.

Tea Franca rođen je u martu 1989.god u Beogradu. Završila je i diplomirala na fakultetu Likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.Posvećena različitim tehnikaka: slike, crteži, skulpture, kolaži, Instalacije… Tea Franca je imala  četiri samostalne izložbe i preko 50 grupnih izložbi u zemlji  i inostranstvu. Takodje, učestvovala je u mnogim umetničkim projektima kao što su muzeji uličnih umjetnosti, gradski mozaici i humanitarnim umetničkim projektima. Živi i stvara u Podgorici.

Komentari su onemogućeni