Večeras je u Centru za kulturu Gusinje otvorena izložba crteža Zuvdije Hodžića pod nazivom „Crnom Gorom“.
Izložbu je organizovao Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u saradnji sa Centrom za kulturu Gusinje.

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić je istakla da je izložba nastala kao plod nedavno potpisanog sporazuma o saradnji između Opštine Gusinje i Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore kojim je definisana međusobna podrška na produkciji i organizaciji programa koji promovišu kulture manjinskih naroda, a sve sa ciljem još snažnijeg podsticanja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u Gusinju.

Izložbu je otvorio Salko Luboder, direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.
Podsjećajuči da je Zuvdija Hodžić čovjek sa više talenata i osoba mnogostrukih interesovanja, Luboder je kazao da se Hodžić ostvario u mnogim oblastima društvenog života, ali ga primarno prepoznajemo kao poslenika umjetnosti i kulture, proznog pisca i pjesnika visoke umjetničke i stvaralačke reputacije.
„Pored toga što u svojim književnim djelima slika naše naravi, vrijeme, prostore i ljude, Zuvdija veoma uspješno stvaralački obitava i na polju likovnosti, odnosno crtanja i grafike. Imao je više zapaženih samostalnih izložbi. I ovaj segment angažovanja neizostavni je dio njegovog bogatog stvaralačkog profila“ – istakao je Luboder.

Komentari su onemogućeni