Predstavljanje Javne ustanove Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore na manifestaciji Veče crnogorske poezije i slikarstva u Prištini programskim profilom, djelovanjem i postignutim rezultatima u izdavaštvu i drugim segmentima rada izazvalo je posebnu pažnju poslenika kulture i predstavnika državnih vlasti na Kosovu koji se bave pravima manjinskih zajednica. Centar je zapažen kao model programskog djelovanja u kulturi manjina i afirmacije interkulturalnih vrijednosti.

Direktor Centra Salko Luboder uručio neka od izdanja ove ustanove zamjenici predsjednika Vlade Kosova Emiliji Redžepi koja je iskazala interesovanje za profil i programsku praksu ove ustanove. Upoznavajući se sa činjenicom da je Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore jedini takve vrste u regionu najavila je dalju saradnju s ciljem da se model i ovdašnja institucionalna iskustva iskoriste u multikulturalnom modeliranju na Kosovu.

Za pjesnike, slikare, poslenike kulture i predstavnika Centra priređen je prijem u Ambasadi Crne Gore u Prištini. Ambasadoru Mirsadu Biboviću uručena su reprezentativna izdanja knjiga i publikacija Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina.

Centar je predstavljen i u Udruženju Crnogoraca „Perper“ u Prištini, na čiji je poziv predstavnik ove ustanove boravio u glavnom gradu Kosova. Uz gostoprimstvo na najvećem nivou i predusretljivost Lazara Radulovića, predsjednika Udruženja, razmatrane su mogućnosti dalje saradnje. Tom prilikom uručena su mu neka od izdanja Centra.

Komentari su onemogućeni