Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore učestvuje na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, koji se održava od 8. do  15. maja 2022. godine u garažnom dijelu tržnog centra Delta City u Podgorici  pod sloganom “Sa knjigom bez distance“.

Pored najznačajnijeg izdanja Leksikona slikara manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”, u kojem je predstavljen dio savremene crnogorske umjetnosti koju su stvorili pripadnici manjinskih naroda u Crnoj Gori,  novog jubilarnoj 20. broja časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”, izložena su i nova izdanja Centra: “Kralj Nikola i muhamedanci“ autora Čeda Baćovića,  roman Harisa Zekića „Mrtvi čvorovi“ i knjiga aforizama Jasmina Ćorovića pod naslovom „ Polazaći od sebe“ koja je objavljena u suizdavaštvu sa  Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Crnoj Gori.

Na sajamskom štandu Centra  izloženo je oko 30 naslova u sopstvenom izdanju, knjiga autora manjniskih naroda, djela koja afirmišu multikulturalizam, časopisa i publikacija.

Pored ostalih, izložena su djela Ćamila Sijarića, Huseina Bašića, Zuvdije Hodžića, Basrija Čaprićija, Dimitrova Popovića, dr Draška Došljaka, Veselina Konjevića, Miomira Maroša i drugih.

Takođe, izložena su i izdanja autora manjinskih naroda u Crnoj Gori: Šerba Rastodera,Braha Adrovića,Safeta Sjarića, Envera Muratovića, Safeta Hadrovića Vrbičkog, Sajme Feratović, Refika Ličine…

Na Međunarodnom podgoričkom sajamu knjiga i obrazovanja svoja izdanja predstavljaju domaći i regionalni izdavači.

Komentari su onemogućeni