Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u saradnji sa Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, uz tehničku podršku Narodne biblioteke „Radosav Ljumović”, organizuje promociju pjesničke zbirke „Dvije trećine” autora Adrijana Vuksanovića.

Promocija će se održati 29. oktobra 2021. godine (petak) u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović“ u Podgorici sa početkom u 19 časova. O knjizi će govoriti: mr Aleksandra Vuković, akademik Pavle Goranović i autor. Moderatorka programa je Vesna Šoškić.
Adrijan Vuksanović rođen je 21. XI 1980. godine u Kotoru. Osnovnu školu završio je u Tivtu, kao i Srednju elektrotehničku školu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Radno iskustvo sticao je na Radiju Dux, Elektroprivredi Crne Gore, kao i u Srednjoj elektrotehničkoj školi u Podgorici.
Od 2016. do 2020. godine Adrijan Vuksanović je bio poslanik u Skupštini Crne Gore, dvije godine je bio predsjednik Odbora za evropske integracije, a kasnije zamjenik predsjednika. Pored toga, bio je i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji, kao i Administrativnog i Odbora za ustavna pitanja.

Adrijan Vuksanović je od 27. VII 2019. predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Član je Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske od 2013. godine, a od iste godine je i član Hrvatskog nacionalnog vijeće Crne Gore.
Jedan je od osnivača i potpredsjednik Crnogorske panevropske unije.

Član je Matice hrvatske, kao i Društva nezavisnih književnika Crne Gore. Pjesme su mu objavljivane u “Hrvatskom slovu”, Hrvatskoj književnoj reviji “Marulić”, “Kod”-u i drugim publikacijama. Zastupljen je u zajedničkoj zbirci „Pod platanom“, kao i u antologiji „Hrvatsko pjesničko biserje“. Autor je pjesničke zbirke “Dvije trećine”.

Program će se održati uz poštovanje epidemijskih mjera.

Komentari su onemogućeni