Danas je održan radni sastanak predstavnika Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Romskog savjeta u Crnoj Gori.

U radu sastanka učestvovali su Salko Luboder, direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Izedina Adžović-Škrijelj, samostalna stručna saradnica za planiranje programskih aktivnosti, Mensur Šaljaj, predsjednik Romskog savjeta, Senad Sejdović, predsjednik i Bekim Halili, član Upravnog odbora Romskog savjeta.

Razmatrane su mogućnosti zajedničkog djelovanja na unapređenju kulture romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori, afirmacije multikulturalizma i jačanja multietničkog sklada.

Naglašeno je zalaganje Centra za sadržajnije programe i intenzivniju promociju kulture romske zajednice u Crnoj Gori i snaženje njihovih kapaciteta. Istaknuta je kontinuirana aktivnost Centra na uključivanju Roma i Egipćana u programske aktivnosti ove ustanove.

Predstavnici Savjeta Roma su izrazili spremnost da u narednom periodu budu značajni partner u budućim programskim aktivnostima Centra.

Centar je donirao jedan broj svojih izdanja, kao i primjerak reprezentativnog izdanja Leksikona slikari manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”.

Komentari su onemogućeni